Dé online houtspecialist
Eigen bezorgservice
Particulier én zakelijk
Zeer ruime voorraad
Scherpe prijzen
Dé online houtspecialist

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is afkomstig van de douglasspar, één van de hardste naaldbomen van Europa. Omdat het zeer sterk hout is, is het bestand tegen verschillende weersinvloeden. Daarom is douglas hout zeer geschikt voor de constructie van bijvoorbeeld een terrasoverkapping, tuinmeubilair of gevelbekleding. Een bijkomend voordeel: door de warme uitstraling en fijne nerf is het hout zeer stijlvol.

Hout klasse

Douglas hout valt in de hout klasse 3, wat betekent dat het onbehandeld 10 tot 15 jaar meegaat. Het gaat dus minder lang mee dan bijvoorbeeld eikenhout, maar is om die reden ook goedkoper. Qua duurzaamheid zijn er 5 klassen, wat betekent dat douglas hout met klasse 3 gematigd duurzaam is.

Toepassingen

Zoals eerder genoemd is douglas hout zeer geschikt om te gebruiken als tuinhout. Het wordt onder ander gebruikt om veranda’s, pergola’s, vlonders en schuttingen te maken. Omdat het hout zeer sterk is, is het ook binnenshuis toe te passen. U kunt het bijvoorbeeld verwerken als lambrisering, vloer, plafond en wandbekleding.

Onderhoud

U kunt ervoor kiezen om douglas hout onbehandeld te laten. Door de verschillende weersinvloeden zal het hout gaan vergrijzen, wat heel mooi kan zijn. Douglas hout gaat echter langer mee wanneer u het onderhoudt door het te behandelen met beits, impregneer of olie. U kunt bijvoorbeeld voor een transparante olie kiezen om de originele kleur van het hout te behouden. Door het hout regelmatig te onderhouden, kan het tientallen jaren meegaan!

Verwerking

Een groot voordeel van douglas hout: het is goed te verwerken met zowel handgereedschap als machinaal gereedschap. Wij raden u aan om voor de bevestiging rvs schroeven te gebruiken, omdat deze bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Ook is douglas hout goed te verlijmen.

Afmetingen

U vindt verschillende afmetingen douglas palen en planken bij De Houtboer. Deze kunt u online bestellen en laten bezorgen of komen afhalen bij onze houthandel in Drachten. Ook het zagen en schaven van het hout kunnen wij voor u uitvoeren.

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle aanbiedingen, blog en meer.