Dé online houtspecialist
Eigen bezorgservice
Particulier én zakelijk
Zeer ruime voorraad
Scherpe prijzen
Dé online houtspecialist

Filter

Schuttingscherm

5 producten

Schuttingscherm

Wanneer u gesteld bent op uw privacy en nieuwsgierige blikken van de buren het liefst buiten uw tuin wilt houden, is een schuttingscherm de ideale oplossing. Deze beperkt de doorkijk aanzienlijk. Het fijne van een dergelijk scherm is dat deze direct klaar is voor gebruik. U hoeft niet aan de slag met losse planken om volledig zelf een schutting te bouwen. Naast dat dit u tijd bespaart, bent u er ook van verzekerd dat de schuttingen goed zijn gemaakt. Met een schuttingscherm kunt u de plank eigenlijk niet misslaan!

Wat is een schuttingscherm precies?

Een schuttingscherm is een paneel dat wordt gebruikt om privacy te bieden. Dit kan als afscheiding tussen twee percelen, maar kan ook worden gebruikt om een balkon of terras af te schermen. Houten panelen zijn het meest gangbaar. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende afmetingen, stijlen en kleuren. Schuttingschermen worden meestal geplaatst op palen die in de grond zijn verankerd. Soms worden ze ook gebruikt als basis voor het laten groeien van klimplanten. Al zijn onze trellissen of gaaspanelen daar beter geschikt voor.

Verschillende soorten schuttingschermen

In ons gevarieerde aanbod hebben we verschillende soorten schuttingschermen. We hebben bijvoorbeeld zwarte panelen met verticale planken die elkaar overlappen. Het voordeel hiervan is dat er geen tussenruimte is die doorkijk biedt. Zwart past trouwens goed bij een moderne uitstraling. Daarnaast hebben we nog schuttingschermen van verschillende houtsoorten zoals douglas of geïmpregneerd grenen, maar ook van merken zoals Red Class Wood. Schuttingschermen zijn zelden onbehandeld, aangezien dit niet bevorderlijk is voor de levensduur.

Wat is het verschil tussen een schutting en een schuttingscherm?

Eigenlijk is het enige verschil dat u een schutting volledig zelf moet bouwen met planken, een schuttingscherm is een kant-en-klaar paneel dat alleen nog maar bevestigd hoeft te worden op palen. Beide hebben dezelfde functie, namelijk het bieden van privacy en afscheiding tussen twee percelen. Het verschil tussen een schutting en een schuttingscherm is dus de constructie.

Maak eenvoudig een tuinafscheiding met een schuttingscherm

Met een schuttingscherm creëert u op een snelle en gemakkelijke manier een mooie en solide tuinafscheiding. Bovendien biedt het u volop privacy en kunt u heerlijk genieten van uw eigen tuin zonder dat u zich bekeken voelt. Een andere mogelijkheid om doorkijk te beperken is het plaatsen van tuinschermen. Bij De Houtboer hebben we voor elke tuin wel een geschikte optie. Denk bijvoorbeeld eens aan een wilgenscherm of bamboescherm, deze opties geven een prachtige natuurlijke uitstraling. En u kunt dit natuurlijk altijd combineren met onze schuttingschermen!

Van schuttingscherm naar complete schutting

Wilt u makkelijk en snel een schutting plaatsen? Bestel dan meerdere schuttingschermen. Of u nu kiest voor een schutting van schuttingschermen of een ander type afscheiding, bij De Houtboer vindt u alles wat u nodig heeft om uw tuin op te knappen en deze te voorzien van een mooie, duurzame schutting. Tussen ons tuinhout vindt u de palen om uw schuttingpaneel aan te bevestigen. Daarnaast verkopen we ook schuttingdeuren en onderdelen, die direct aan uw schutting kunnen worden gemonteerd. Dat kan uiteraard met de schroeven die u ook in ons assortiment aantreft. Neem gerust een kijkje in onze voorraad en vind het schuttingscherm dat perfect bij uw tuin past!

Hoe kan ik een schuttingscherm plaatsen?

Het plaatsen van een schuttingscherm gaat een stuk makkelijker, en bovendien sneller, dan het zelf bouwen van een schutting. U hoeft met een scherm maar een fractie van het werk te verrichten en dat is het plaatsen van palen. Bepaal de plaats waar u het scherm wilt hebben en markeer deze. Wanneer u een lange schutting wilt maken is het handig om een touwtje te spannen, dit zorgt ervoor dat uw schutting recht komt te staan. Graaf gaten voor de benodigde palen, zet deze erin en vul de gaten aan met grond of beton. Vervolgens schroeft u de schermen aan de palen en voilà!