Dé online houtspecialist
Eigen bezorgservice
Particulier én zakelijk
Zeer ruime voorraad
Scherpe prijzen
Dé online houtspecialist

Filter

Boeidelen

30 producten

Boeidelen

Met boeidelen beschermt u uw woning tegen wind en regen! Bovendien vormen deze dakrandpanelen een mooie afwerking van elk dak. Een dakrand is een kwetsbare plek in elk huis. Hoewel boeidelen vooral worden gebruikt bij platte daken en dakkapellen, is het ook mogelijk om ze toe te passen bij schuine daken. Red Cedar is de meest gebruikte houtsoort voor buiten toepassingen. Bij De Houtboer bent u aan het juiste adres voor een ruim aanbod van zowel volhouten, gegronde, geschaafde als ruwe Red Cedar boeidelen.

Red Cedar boeidelen

Dankzij de hoge duurzaamheid is Red Cedar een uitstekende houtsoort voor boeidelen of gevelbekleding. Zelfs zonder verdere bewerking valt het al in duurzaamheidsklasse twee, wat betekent dat het ongeveer 20 à 25 jaar meegaat. Hoewel het niet nodig is voor een lange levensduur, is het wel mogelijk om deze houtsoort te bewerken. Doordat Red Cedar weinig krimpt of uitzet zal verf of lak zeer goed hechten en mooi blijven. Onbewerkt zullen uw Red Cedar boeidelen of gevelbekleding uiteindelijk een grijze tint krijgen.

Boeidelen vervangen

Het is mogelijk om boeidelen te laten vervangen, maar u kunt dit ook zelf doen. Met de juiste materialen en een beetje handigheid komt u al een heel eind. Er staan tegenwoordig zoveel tutorials op het internet dat u als leek zelfs het hele dak zou kunnen aanpakken. Bij De Houtboer hebben we in elk geval het geschikte hout en de nodige ijzerwaren voor u in het assortiment. Bent u van plan om boeidelen te vervangen? Wacht liever niet te lang, anders heeft het weer straks teveel invloed op de kwaliteit van het dak.

Boeidelen kopen

De Houtboer is dé online hout webshop waar u Red Cedar boeidelen voor een scherpe prijs kunt kopen. De genoemde eigenschappen maken Red Cedar uiterst geschikt om buiten te gebruiken. Eventueel kunt u ook Douglas fijnbezaagd hout gebruiken voor boeidelen. Via onze webshop bestelt u alles eenvoudig. Bij de bestelling kunt u dan kiezen voor onze snelle levering of het zelf ophalen van uw order bij onze vestiging in Drachten. Wilt u eerst advies of een offerte aanvragen voordat u boeidelen gaat kopen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn boeidelen?

Boeidelen zorgen voor een goede dakrandafwerking. Dit kan de rand zijn van een plat dak, dakgoot of dakkapel. De belangrijkste functie van boeidelen is dat het uw dak beschermt tegen weersinvloeden als wind en regen. Daarnaast vormen boeidelen een mooie afwerking waardoor uw woning er netjes uitziet.

Wat kost het om boeidelen te vervangen?

De exacte kosten zijn pas te bepalen wanneer u precies weet hoeveel boeidelen u nodig heeft voor uw woning. Daarnaast is het formaat van de panelen van invloed op de prijs. Een extra breed paneel is duurder dan een smalle. Gemiddeld zitten de kosten voor Red Cedar rond de vijftig euro per strekkende meter. Wanneer u de boeidelen door een aannemer laat vervangen zijn de kosten een stuk hoger.

Hoe boeidelen plaatsen?

Zorg dat de ondergrond schoon is en dat er geen resten van oude boeidelen zitten. Zaag vervolgens de nieuwe boeidelen op maat. Houd rekening met een mooie maatverdeling. Gelijke lengtes zorgen voor het mooiste resultaat! Schroeven worden nog altijd het meest gebruikt in de bouw, dus ook voor het plaatsen van boeidelen. Gebruik bij voorkeur Torx schroeven in de kleur van uw boeidelen, hierdoor vallen ze minder op. Dit is ook het geval wanneer u de schroeven aan de bovenkant schroeft, deze vallen dan weg achter de kraal of daktrim.